divendres, 27 de setembre del 2013

Espai calendari, horari, data

A les aules és importar tenir un espai dedicat a l'organització temporal. D'aquesta manera l'alumnat sempre sap quin dia és, i es pot situar en el temps.


En aquest espai hi poden haver varies coses. En el cas de la meva aula hi ha diferents cartells.

HORARI

A l'aula tenim penjat l'horari de la classe en petit, on es poden visualitzar tots els dies de la setmana. I just al costat, hi tenim un cartell dedicat a un dia en concret. Cada matí, l'alumnat encarregat agafa els cartronets on hi ha escrites les diferents àrees i els col·loca al cartell d'horari.
És un dels càrrecs més importants de l'aula, ja que ens serveix per saber, al llarg de qualsevol moment del dia, quina àrea toca. És una manera de tenir a l'alumnat previngut, i que no estigui inquiet per saber "què toca".




DITA DEL MES

Un dels altres cartells que hi ha a l'aula és la dita del mes. Aquesta té un espai reservat i està situada durant tot el mes corresponent a la vista de l'alumnat.




AVUI ÉS...

La data, a part d'escriure-la diàriament a la pissarra, també la fem al cartell d'"Avui és...".




AHIR, AVUI I DEMÀ

Just a sota la data tenim un altre cartell, on posem el dia de la setmana al qual estem, i també el dia que era ahir i el dia que serà demà. Aquest càrrec, després de fer-lo, normalment, el verbalitzem per anar acabant d'interioritzar l'ordre dels dies de la setmana.




CALENDARI DEL MES

A l'aula també tenim penjat el calendari del mes, on cada matí els nens i nenes dibuixen el temps que fa.



DIES DE LA SETMANA I MESOS DE L'ANY

És important tenir els dies de la setmana i els mesos de l'any penjats a l'aula, per tenir-los de referent. Els nens i nenes el fan servir de model i així se'ls pot exigir que els escriguin sense faltes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada